Yrkeshögskolan, en möjlighet att snabbt spetsutbilda sig

Välj en bra yrkeshögskola

För den som funderar på att plugga vidare men som är osäker på om den utbildning man vill gå kommer vara relevant när man avslutat sina studier kan en yrkeshögskola vara ett bra val. En yrkeshögskola fungerar på ett liknande sätt som vanliga högskolor, men strävar efter att göra studenterna mer förberedda för arbetslivet. Istället för att lära sig teori som inte går att applicera i det verkliga livet får man jobba med ämnen som ger konkreta färdigheter. En yrkeshögskola utformar studierna i samråd med representanter från näringslivet och flera företag är involverade i utbildningen. Detta har visat sig vara en vinnande strategi när det gäller att skapa jobb för nyutexaminerade studenter. Av de som väljer en yrkeshögskola som Xenter strax utanför Stockholm får till exempel fyra av fem jobb strax efter att de avslutat studierna.

Vilka yh-utbildningar ger då jobb? Den här artikeln kan vara intressant för er som vill veta mer om jobb efter en yh-utbildning.

Hur ser en yh-utbildning ut?

Den absolut viktigaste aspekten av en utbildning på en yrkeshögskola är praktiken. Det är här som man får knyta kontakter med olika företag och får lära sig hur jobbet verkligen fungerar. En del av det man lär sig i skolbänken kan vara värdefullt på ett teoretiskt plan men att verkligen få lära sig praktiska kunskaper om ett yrke är ovärderligt. Förutom att en praktikplats ger kompetens och erfarenhet från arbetslivet så är det också ett utmärkt tillfälle att få visa upp sina färdigheter för en arbetsgivare. Detta gör att man kan knyta en värdefull kontakt som mycket väl kan komma att ge en ett jobb när man är klar med studierna.

 

Ökade möjligheter för yngre som äldre

Byt karriär? Starta en från unga år. Toppen.

Leave a Reply