Min man har tagit jägarexamen

Vi har alla säkert ätit vilt kött någon gång, men hur många av oss har själva fällt älgen, vildsvinet eller vad det nu är för djur som köttet kommer från? Själv är jag alldeles för mjukhjärtad för att kunna fälla ett djur, men min man har länge varit intresserad av jakt. Även om han inte har haft någon egen personlig erfarenhet så brukade han sitta som fastklistrad framför datorn och kolla på videoklipp om jakt på YouTube varje kväll. Ja, det var ända tills han bestämde sig för att äntligen göra slag i saken och söka till en kurs för jägarexamen som jaktbutiken Widforss arrangerade. Han pluggade som en galning här hemma innan själva kursen gick av stapeln och det var knappt jag såg till honom alls under veckorna innan kursen, så insatt i kurslitteraturen var han. Men det hårda jobbet gav frukt, för nu har min man tagit jägarexamen och ni må tro att han är stolt! Nu återstår endast för honom att söka licens för jaktvapen hos polisen samt betala för det statliga jaktkortet, och sedan får han äntligen följa sina instinkter och ge sig ut i skogen och jaga! Jag nöjer mig med att tillreda och äta köttet som han kommer hem med.

Om det är någon av er som är lika insnöad på det här med jakt som min man, så kan ni läsa mer om hur man blir jägare på den här länken. Lycka till!

Leave a Reply