Inredning – ett måste – en folkrörelse

“Man bara måste ha snygga möbler”

Att investera i en eller flera exklusiva möbler till hemmet är en bra investering. Man får möbler som garanterat håller och man får en tidlös design som inte blir omodern. Med tiden kan även möblerna stiga i värde, så det är väl satsade pengar att lägga på ordentlig design.

“Ökar värdet på bostaden”

Man kan se det som en bra investering att lägga sina pengar på genom att inreda med lite dyrare möbler. Det kan även öka värdet på din bostad, som du kan läsa här.

“Buy it for life”

Kvalitet är något som genomsyrar de stora designerna, du får det hos Klong likväl som hos Fritz Hansen. Det som skiljer dem åt är i stället framtoningen av möblerna och stilen så klart. Så vad som passar i ett hem kanske inte passar i ett annat. Man bör se till vad man har för övrig stil i sitt hem och välja designer utefter det. Det går även att kombinera dem på ett bra sätt.

Passa på att investera i lite lyxigare belysning samtidigt. Även här är det så att kvalitet håller mycket längre. Man kan känna det att de pengar man har lagt är värt det. Flos har tidlös design som passar de flesta och det är lampor och belysning som håller. Foscarini från Italien är en annan designer som håller vad de lovar.

Var i Stockholm i helgen och gick förbi en möbelbutik som erbjuder inredning i stockholmsområdet - och det var verkligen vackra föremål och möbler. Vissa av prislapparna gjorde mig yr, men drömma kan man. Butiken hette Nordiska Galleriet. Jag gick dock vidare Nordiska Muséet och tittade på ännu mer möbler istället. Underbar utställning – rekommenderas varmt (mer info här).

Ytlighet

Jag erkänner att jag gillar vackra möbler och konst. Dock har jag inte den ekonomiska möjligheten att smycka mitt hem eller att köpa fåtöljer som investeringar. Dock har jag kollegor med ungefär samma inkomst som bara köper och köper nya möbler. Fyll hemmet med kärlek – det räcker.

Leave a Reply